La restricció dels camions a l’N-340 redueix la mortalitat a la via

Unes 23 persones han mort aquest 2019 en accidents de trànsit al Camp de Tarragona. La mortalitat ha baixat un 30% respecte al 2018, però des del 2010 un 38%, molt lluny del 50% que s’havien marcat com a objectiu. Segons han informat des del Servei Català de Trànsit la restricció de camions a l’N-340 ha reduït la mortalitat en aquesta carretera. De fet l’any 2018 hi van morir vuit persones i el 2019 dues. Així ho ha explicat Juli Gendrau, el Director del Servei Català de Trànsit.

PUBLICITAT

Gendrau també ha destacat la reducció d’accidents d’un sol vehicle, però ha lamentat l’augment de víctimes mortals en la franja d’edat de 65 a 74 anys, passant d’una l’any passat a quatre. 

El cap de l’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d’Esquadra a Tarragona, Antoni Vilafranca, ha comentat que l’AP7, l’A7 i l’N-340 són les carreteres on s’han produït el 25% de tots els accidents mortals del territori. Per això desplegaran la seva activitat aquí, tot i que no hi ha punts negres.

D’altra banda han lamentat que l’alcoholisme no baixa, i que la detecció de conductors sota els efectes de les drogues fins i tot puja. Per això es faran campanyes en aquest sentit. Els principals motius dels accidents són les distraccions, especialment amb els mòbils, i també treballaran en aquesta línia.

PUBLICITAT