La salut mental, un llarg camí per recórrer

El Festival de Curtmetratges sobre la Salut Mental serà l’autèntic protagonista aquesta setmana a la ciutat de Tarragona i a Reus. Així doncs, del 6 al 9 d’octubre es projectaran 28 curtmetratges a l’Antiga Audiència de Tarragona i al Teatre Bartrina de Reus.

psicurt2022
PUBLICITAT

Els projectes d’enguany tracten temàtiques com la violència masclista, el suïcidi, el dol, l’assetjament escolar, la depressió o les addiccions, temes que s’han vist repuntats amb la pandèmia.

El director del festival, Jaume Descarrega, ha comentat al programa de Ràdio Ciutat de Tarragona, Bon Dia Tarragona, que s’han fet passes endavant, però que encara queda molt camí per recórrer.

És cert que cada vegada el Psicurt té més reconeixement. De fet, en aquesta edició, el certamen ha rebut fins a 347 propostes, de les quals, 325 s’emmarquen dins de la temàtica de ficció i documental i 22 en la secció Educurt. Aquesta darrera categoria està adreçada a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria i, aquest 2022, centres educatius de diferents ciutats de l’Estat Espanyol han volgut presentar el seu projecte. Paral·lelament, s’ha tornat a organitzar l’Educurt Exprés, on els participants disposaran de 48h per gravar un curtmetratge de cinc minuts.

Amb tot plegat, el festival s’inaugurarà aquest dijous amb la pel·lícula Mediterráneo a l’Antiga Audiència.

PUBLICITAT