La sanitat tensionada

Aquests dies estem veient com els casos de Covid-19 estan disparats, i com cada dia augmenten el nombre de persones detectades. Els Centres d’Atenció Primària estan saturats.

PUBLICITAT

Des del Col·legi de Metges de Tarragona, el Doctor Oscar Ros, responsable de relacions institucionals, ha explicat que estan preocupats per aquesta explosió de casos, però que la situació és una mica millor que el passat 2020. Tot i això, recorda que a l’UCI continua havent-hi persones i segueixen havent-hi defuncions, i que es detectin tants casos fan que hi hagi una sobrecàrrega als CAP i hospitals.

En aquest sentit a l’UCI de Tarragona hi ha una trentena de pacients quan el passat 2020 n’hi havia uns 35, per tant, la situació no és molt diferent.

Pel que fa a les restriccions considera que passat Nadal no tenen massa sentit, perquè ja no hi ha tantes trobades socials.

Actualment a Tarragona podríem afirmar que hi ha un contagi per minut. La franja d’edat més afectada són les persones d’entre 20 i 29 anys. La majoria de simptomatologia és lleu, però com que el nombre de casos és tan gran això provoca un augment dels ingressos. Per tant, els experts es mostren preocupats per la saturació hospitalària.

PUBLICITAT