La seguretat al polígon químic “té marge de millora”

Final de la Comissió d’Estudi i Seguretat del Sector de la Petroquímica a Tarragona. Aquest dimarts s’han votat les conclusions que s’ha arribat després d’escoltar a diverses veus involucrades dins el sector i analitzar allò què va passar amb l’accident d’IQOXES.

PUBLICITAT

Així doncs s’han aprovat una sèrie de mesures, que encara han de passar per ple, per millorar la seguretat d’aquesta indústria. Aquestes mesures van des de l’actualització de la normativa europea de seguretat industrial fins, amb un punt de vista territorial, a tornar exigir la gestió del PLASEQTA des de Tarragona. Diferents grups, com ERC, la CUP o En Comú Podem consideren urgent la instal·lació de sensors remots que permetin mesurar la qualitat de l’aire en cas d’accidents. A més han demanat que es determinin de forma clara els criteris d’activació de les sirenes i que es facin simulacres de manera regular. Raquel Sans, Diputada d’ERC, ha dit que calia una comissió així pel futur.

Els grups no s’han posat d’acord en el control de les empreses subcontractades per part de la indústria petroquímica, proposta de la CUP, ni tampoc en un debat extensiu i obert a tota la ciutadania sobre el model econòmic del Camp de Tarragona, que inclogui parlar sobre la influència de la indústria petroquímica més enllà de l’economia. 

D’altra banda els grups parlamentaris del PSC i Ciutadans han demanat que es destinin tots els recursos necessaris per a l’elaboració d’aquest nou PLASEQTA.

PUBLICITAT