La sinistralitat a Tarragona, més greu que a la resta de Catalunya

Aquest 2022 hi ha hagut 22 accidents mortals al conjunt de les carreteres del Camp de Tarragona, dos més que el 2019 tot i que els ferits greus s’han vist disminuïts gairebé un 20%. Les víctimes s’han concentrat a l’AP-7 amb 7 víctimes, tot i que en les vies urbanes hi ha hagut dues defuncions més que el 2019.

Sinistralitat Tarragona STC
PUBLICITAT

La majoria de víctimes són homes adults, de més de trenta-cinc anys i l’accidentalitat s’ha concentrat en els dies feiners. Tot i l’augment de víctimes l’alliberament de l’AP-7 ha tingut un efecte positiu en el global de Catalunya, ja que s’han reduït un 7,8% el nombre d’accidents totals. Una reducció no tan pronunciada a la demarcació de Tarragona que només decreix un 2,5%. Ara el Servei català de Trànsit centra la seva preocupació en les carreteres més secundàries, com les TV o TP, que concentren el 30% de sinistres. Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, destaca que “la majoria d’accidents es produeixen prop de l’habitatge de la víctima”.

Davant aquestes dades el STC ha anunciat que augmentarà el control de velocitat amb radars i implantarà també els radars-carro. A més a Tarragona es doblarà la formació a motoristes, que han augmentat la sinistralitat contràriament a la resta del país. Lamiel ha volgut destacar també “la necessitat de millorar els enllaços a l’A-7 per així descongestionar el tràfic a l’AP-7”.

PUBLICITAT