La sinistralitat a les carreteres catalanes baixa un 5,9% respecte als sis primers mesos de l’any passat

La sinistralitat a les carreteres catalanes fins al 30 de juny de 2024 baixa un 5,9% respecte als sis primers mesos del 2023. Tarragona se situa com la segona província amb més sinistralitat amb 17 morts, 2 menys que l’any passat.

PUBLICITAT

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que fins al 30 de juny, han perdut la vida 67 persones en 61 accidents mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya sent el mes de juny el que ha tingut una major sinistralitat amb 18 persones que han perdut la vida a ales carreteres. Si ens fixem en el tipus de víctimes, de les 67, 58 eren homes i 9, dones, i la majoria eren els que conduïen el vehicle amb què viatjaven. Pel que fa a l’edat de les víctimes, el 50,8% de les víctimes mortals tenien més de 55 anys. Si analitzem les morts per franja horària, 43 de les 67 víctimes mortals es van accidentar a la tarda o nit i, en concret, 29 ho van fer en tardes o nit de divendres o vigília de festiu, de cap de setmana o de festiu.

La província amb més sinistralitat ha estat Barcelona, seguida de Tarragona, Lleida i Girona. Les comarques tarragonines que acumulen més morts són l’Alt Camp i el Baix Camp, amb 5 víctimes mortals respectivament.

PUBLICITAT