La solitud de la gent gran un problema silenciat

La solitud i el sentiment de solitud és un dels majors problemes entre la gent gran. Es tracta d’una qüestió que cada cop va més a l’alça, ja que la tendència és que la població vagi envellint. Es calcula que a Catalunya hi ha 175.000 persones grans que viuen soles. Això no vol dir que totes tinguin el sentiment de solitud, però sí un gran percentatge. Tot i que no hi ha un perfil definit de les persones que pateixen aquests problemes la majoria són dones majors de 85 anys. Aquest perfil es podria explicar perquè les dones ho manifestarien més que els homes.

PUBLICITAT

Per això des dels territoris hi ha diverses entitats i programes per fer un acompanyament emocional a aquestes persones. Fa un any a la ciutat es va obrir una delegació d’Amics de la Gent Gran que actualment ja atén a 5 persones a l’espera de recaptar encara més voluntaris. La seva feina és que voluntaris facin companyia a persones que ho demanen i que fins i tot puguin sortir almenys un cop a la setmana. Magda Civit, Responsable de la delegació de Reus, Tarragona i Cambrils, ha explicat que aquest sentiment “és una realitat patent”.

La tasca d’Amics de la Gent Gran no es basa només en el voluntariat, sinó que a més també tenen altres programes oberts a tota la ciutadania i intenten fer activitats especials com per exemple pels aniversaris.
Tot plegat s’aconsegueix gràcies a la demanda de les mateixes persones grans, i amb una gran feina del voluntariat.

PUBLICITAT