La sostenibilitat i el ferrocarril, prioritats ciutadanes pel POUM

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dilluns els resultats preliminars del procés participatiu del futur POUM de la ciutat. Un procés que ha comptat amb la participació total de 570 persones que han atorgat 4.250 aportacions.

PUBLICITAT

Al capdavant de tots els interessos recollits està l’ampliació de l’anella verda, que juntament amb l’augment de zones per a vianants, rutes ciclistes i creació de zones verdes urbanes posen la sostenibilitat al centre de l’urbanisme. Un procés participatiu molt marcat també pel futur ferroviari de la ciutat, el procés recull unanimitat pel trasllat de les mercaderies a l’interior i preferència pel bypass nord davant l’est. Així mateix, el plantejament d’una estació de tren a l’Horta Gran ha rebut una valoració positiva, però s’ha demanat contemplar la conservació de la natura en l’ampliació urbanística d’aquesta zona. Ho explica Xavier Puig, conseller d’urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona.

En aquesta línia la ciutadania ha valorat també molt positivament la creació del futur tramvia i demana retirar i naturalitzar les vies de la costa. Puig ha agraït la “bona participació en el procés” i ha remarcat que segueixen dins el calendari que preveu aprovar el POUM inicial aquesta tardor.

PUBLICITAT