La suspensió del POUM posa interrogants sobre alguns projectes

L’Ajuntament de Tarragona haurà d’elaborar un nou Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM). Així ho ha ratificat el Tribunal Suprem, recordem que és un pla aprovat el 2013, i que ara ha quedat suspès per una sentència en ferm.

CLH POUM
PUBLICITAT

El Conseller d’Urbanisme, Xavier Puig, ha explicat que no afecta aquells projectes ja consolidats, que s’havien iniciat, o estaven en el plantejament de 1995. Per tant de moment el projecte de Ten Brinke podrà seguir endavant, així com les obres d’urbanització que s’havien de dur als Quatre Garrofers o diverses actuacions als polígons. Puig considera que “tot plegat no és positiu, però si pot ser una oportunitat”.

A hores d’ara el consistori haurà d’estar en contacte permanent amb la Generalitat per poder salvar i tirar endavant alguns plans que ja estaven en una fase avançada i ara queden sota interrogant. A més no descarten tirar enrere la Budellera, amb aquest pla nou que hauran d’elaborar.

Des de l’Ajuntament són conscients que hauran de dotar de recursos l’equip d’urbanisme, i no descarta contractar un gerent. No han volgut dir quan creuen que tardaran a redactar el nou POUM, ni tampoc avançar a quins altres projectes afecta aquesta suspensió.

PUBLICITAT