La URV desenvolupa un model matemàtic que descriu la dispersió d’aerosols en espais interiors

El grup de recerca Experiments, Computació i Modelització en Mecànica de Fluids i Turbulències (ECOMMFIT) de la URV, ha simulat el comportament dels núvols de partícules derivats d’episodis respiratori violents i en determinen el temps de dispersió en espais interiors. L’objectiu era determinar aquest temps que tarda un núvol d’aerosols a dispersar-se en un espai tancat, en funció de la seva posició inicial.

PUBLICITAT

A causa dels elevats recursos que requereix aquests estudis, les simulacions numèriques, s’han dut a terme a Barcelona Supercomputing Center durant un mes. Els resultats de la recerca suposen un salt qualitatiu respecte als mètodes que s’utilitzen actualment per simular el comportament dels aerosols en els espais interiors. 

Segons un investigador del DEM, Alexandre Fabregat, en aquesta nova recerca s’ha observat que es comporta un núvol de partícules en suspensió en una habitació cubica de nou metres quadrats. 

A més, Fabregat, afirma que l’estudi ha permès conèixer la velocitat, la temperatura i la pressió de l’aire en qualsevol punt de l’habitació. 

PUBLICITAT