La URV i Repsol impulsen el projecte “Castells de Ciència”

La Universitat Rovira i Virgili (URV) s’ha associat amb Repsol per impulsar “Castells de Ciència”, un projecte pioner que busca explorar la ciència darrere de l’activitat castellera. 

PUBLICITAT

Aquesta iniciativa, amb un patrocini de 10,000€ per part de Repsol, inclou disciplines com la física, la química, les matemàtiques o la psicologia per desentranyar els secrets d’aquesta tradició cultural. El projecte té per objectiu fer divulgació científica a partir d’un fenomen cultural, arrelat al territori i reconegut tradicionalment, com són els castells. A partir del coneixement d’investigadores i investigadors de la URV, s’han creat materials de divulgació  per introduir la ciència en el món dels castells i fer-la entendre, a través de llenguatge comprensible, a un públic no expert. També s’ha dissenyat un cicle de converses itinerants sobre castells i ciència, conduïdes pel periodista casteller Carles Cortès

Aquest projecte ha rebut reconeixement a nivell nacional i ha estat premiat a la Trobada d’Unitats de Cultura Científica i de la Innovació, destacant-se entre 33 propostes. Aquestes trobades informals i participatives ja s’han fet a Tarragona i Valls i està previst organitzar-les properament en altres ciutats de fora de la demarcació.

PUBLICITAT