Un medicament per evitar passar per quiròfan amb la malaltia de Crohn

Un equip investigador de la URV i de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha descobert una nova funció del fàrmac TNF-α, recomanat habitualment per aturar la inflamació que provoca la malaltia de Chron, que evitaria que molts dels pacients hagin de passar per quiròfan.

urv_estudi
PUBLICITAT

Els resultat d’aquesta investigació ha conclós que aquest medicament també contribueix a restaurar el greix que envolta la zona de l’intestí afectada, potenciant el seu ús en el tractament de la malaltia. L’equip va observar que els pacients amb Crohn que entraven a quiròfan i que prèviament havien estat tractats amb aquest medicament tenien gairebé intacte aquest tipus de greix

La malaltia de Crohn provoca una inflamació crònica de l’intestí. Afecta unes 300.000 persones a l’Estat espanyol i cada any se’n diagnostiquen 7.000 casos nous. Es calcula que entre un 40 i un 70% dels pacients han de ser intervinguts quirúrgicament, amb importants seqüeles, com la dificultat per absorbir els aliments.

Així doncs, gràcies a aquest estudi, avança l’esperança de la millora d’aquests tractaments per les persones que pateixen aquesta malaltia.

PUBLICITAT