El Col·legi de Veterinaris celebra l’obligatorietat de la vacuna de la ràbia

La vacunació contra la ràbia dels animals de companyia serà obligatòria a Catalunya. Així ho van anunciar des del Departament de Salut de la Generalitat i ho faran a través d’un decret que esperen tirar endavant aquesta mateixa tardor.

PUBLICITAT

Des del Col·legi de Veterinaris de Tarragona celebren aquesta decisió ja que era una reivindicació històrica per part del sector que defensa que la única manera de fer front a aquesta malaltia és amb la vacuna. Catalunya, junt amb el País Basc i Galícia, és una de les poques comunitats autònomes on no hi ha aquesta obligatorietat.

La presidenta del Col·legi a Tarragona, Veronica Araunabeña, celebra aquest pas endavant de l’administració i assegura que tenir un registre de la vacunació és la millor manera de fer un control sanitari.

Aquesta decisió del govern ha vingut impulsada arran del conflicte d’Ucraïna, ja que molts refugiats han vingut amb la seva mascota i en països com aquest, la ràbia és endèmica. Una desgraciada situació que ha ajudat a tornar a posar sobre la taula aquesta demanda que sembla que podrà ser una realitat el proper any.

PUBLICITAT