La vacunació de la Covid-19 es concentra en dies puntuals als CAP

Ja fa uns mesos que la baixa demanda de la vacunació per la Covid-19, va fer que tanquessin el punt de vacunació massiu al Camp de Tarragona. A hores d’ara aquesta vacunació, per la gent que encara no té la tercera dosi es fa en els Centres d’Atenció Primària.

PUBLICITAT

Aquest fet té, a vegades, algunes problemàtiques. Els CAP agrupen a les persones per aprofitar al màxim les dosi que tenen i no haver-ne de llençar. Per aquest motiu no vacunen cada dia, i ho fan en dies puntuals. Això genera que si algú necessita la vacuna amb realtivament urgència s’ha de desplaçar en un altre lloc, com pot ser Barcelona. Conrad Casas, sotsdirector de l’Agència de Salut Pública de Catalunya al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, ha explicat que molta gent no es va poder vacunar de la tercera dosi perquè va passar la Covid-19, i ara ho està fent. 

A hores d’ara queden una vintena de punts massiu de vacunació que donen resposta a la demanda que hi ha actualment. 

Pel que fa a la quarta dosi, que s’ha parlat en alguna ocasió sobre si es posarà o no, Casas ha dit que “gairebé amb tota certesa s’aprovarà per a les persones de més de 80 anys”. 

El sotsdirector de l’Agència de Salut Pública ha explicat que a partir d’aquí s’haurà de veure què es fa amb la gent de menys de 80 anys, amb la franja que va dels 60 als 80, ja que aquí no hi ha concens. 

PUBLICITAT