“La violència i el joc brut de la política” al 23è Tarraco Viva

Del 22 al 31 de maig arriba la 23a edició del Festival Romà de Tarragona Tarraco Viva. Enguany la temàtica se centrarà en la mort de Juli Cèsar i la fi de la República Romana, després de 500 anys. Magí Seritjol, director del Festival, ha destacat que un any més volen conèixer el passat per entendre el present, i per això intentaran descobrir el “la violència i el joc brut de la política”.

PUBLICITAT

Davant la situació sanitària actual ha reconegut que encara “no és un festival que tingui plena normalitat”, però que han treballat per oferir una bona programació. 

En total hi haurà 220 actes, un 65% es farà de forma física i un 35% en línia. Hi haurà disponibles 10.000 entrades i alguns actes seran de pagament amb un cost de dos o tres euros.

El pressupost per realitzar el festival és de 270.000 euros, ha baixat respecte al 2019 o 2018 per l’actual situació. Es recuperaran espais a l’aire lliure com les Escales Romanes dels Advocats o les grades dels Sedassos. També han seguit treballant amb la intenció de descentralitzar el festival, i per això hi haurà una explicació de com eren els mercats als mercats de Torreforta i Bonavista. També cal destacar la col·laboració amb la Sala Trono, que esperen que perduri en el futur, i es recupera l’exhibició de gladiadors.

Amb tot plegat la intenció és seguir potenciant que la gent del territori treballi al festival, i ajudar a la recuperació econòmica. A més treballen perquè en un futur sigui més ambiciós. 

PUBLICITAT