La violència masclista, una xacra que no para

La violència masclista segueix sent una gran xacra per a la nostra societat. Sense anar més lluny aquest 25 de novembre s’ha de lamentar una nova mort per violència masclista a l’Estat Espanyol. El problema sembla no tenir final, però sí que hi ha, a poc a poc, més conscienciació. 

PUBLICITAT

Des del 2003 només a la Província de Tarragona s’han assassinat a 28 dones. Aquest 2019 al Camp de Tarragona ja n’han mort 3. I els Mossos d’Esquadra entre gener i octubre d’aquest any han atès a 1.104 dones per violència masclista. Per tant amb aquestes dades podem dir que el problema de moment no s’erradica. 

Davant tot plegat aquest dilluns els diferents grups municipals de l’Ajuntament de Tarragona han llegit un manifest per condemnar tots els tipus de violència masclista que existeixen i el patriarcat. La Consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar, ha volgut reconèixer la valentia de les dones.

Des de l’Ajuntament de Tarragona disposen del Servei d’Informació i Atenció a les Dones que fa un assessorament jurídic i també dona suport psicològic a aquelles dones que han patit maltractament. 

A Ràdio Ciutat de Tarragona creiem que cal seguir treballant i lluitant contra la violència masclista. Per això ens sumem al Dia Internacional per l’eliminació de la violència vers les dones. Entre les diferents accions que durem a terme, avui tenyim de lila el logotip de la nostra web.

PUBLICITAT