L’accident de tren a Vila-seca, per un error en els frens

Aquesta nit s’ha produït un xoc a Vila-seca entre un tren de Rodalies de l’R16 i una locomotora de Ferrocarrils de la Generalitat que opera l’empresa Captrain. En total, l’accident ha deixat una trentena de ferits, 6 greus que s’han traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i una vintena lleus repartits entre els CAPS de Salou, Cambrils i Vila-seca. Segons testimonis de la zona i operaris, la principal hipòtesi amb la que es treballa seria per un error en els frens de la locomotora, i que s’hauria saltat el semàfor en vermell on s’ha acabat precipitant amb el comboi de Rodalies que transportava 75 passatgers. Antonio Carmona, portaveu de Renfe a Catalunya, confirma que va ser la locomotora la que va envestir el tren de Renfe.

PUBLICITAT

Un accident que ha produït afectacions i retards de més d’una hora. Tot i restablir el servei per carretera, diversos usuaris han esperat a que pugui restablir-se la normalitat. Així ho expressava una de les usuàries afectades de Renfe.

L’accident es produia als volts de les deu de la nit i aquest matí s’ha reobert un carril de circulació en direcció Tarragona. Amb tot, els operaris seguien treballant en poder treure els dos trens descarrilats des de primera hora del matí mentre s’obria una via alternativa per carretera. En total s’hi han desplaçat 11 unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques i ja s’han donat 4 altes dels afectats.

PUBLICITAT