L’AEQT vol crear un centre per liderar la descarbonitzacio a Catalunya

L’associació d’empreses químiques de Tarragona vol crear un centre de descarbonització per liderar aquest projecte a Catalunya des del territori. Així ho ha anunciat el president de l’AEQT en una entrevista al bon dia Tarragona.

PUBLICITAT

Aquest seria un equipament publicoprivat centrat en el desplegament de tecnologies verdes per implementar-les en la indústria catalana. Cañagueral assegura que compten amb la predisposició del Govern de la Generalitat i les alcaldies dels municipis del Camp de Tarragona. Una iniciativa que aglutinaria el coneixement assolit dins la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, “tot i que contemplarà també amb altres tecnologies”. Més enllà de l’àmbit d’investigació, Cañagueral afirma que “aquest serà un centre per donar respostes pràctiques”.

Aquest projecte s’exposarà aquest dijous dins la visita del president Pere Aragonès a l’Assemblea de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya. Pel que fa a aquest projecte, el president afirma que es troba en un moment “fundacional, però agafant velocitat de creuer”, a més ha remarcat que “s’haurà d’apostar per altres vectors de transició per arribar als objectius de 2030”.

PUBLICITAT