Laia Estrada, Jordi Martí i Santi Fortuny planten al jutge

Més d’una trentena de persones s’han concentrat aquest matí per donar suport a les cinc persones citades a declarar per la vaga general del 3 d’octubre. Dues d’aquestes, Jose Estrada, i Antonio Mota, han entrat als jutjats i s’han presentat però s’han agafat el seu dret de no declarar. I les altres tres, Santi Fortuny, Laia Estrada i Jordi Martí, han decidit no entrar, és a dir, no presentar-se davant el jutge. Santi Fortuny ha explicat que “consideren que tot plegat és un muntatge.”

PUBLICITAT

Per això han decidit no entrar i quan els detinguin no declararan. Creuen que declarar seria “entrar en el joc de la criminalització dels moviments socials i polítics.”
Per la seva banda, Laia Estrada, consellera de la CUP, ha explicat que tot plegat és una decisió política i que no volen col·laborar “amb una justícia que no és cega ni imparcial.” Estrada ha afegit que “amb aquesta onada repressiva volen generar por perquè la gent no es manifesti.”

Jordi Martí ha reiterat que també pensa que és un muntatge polític de l’Estat Espanyol. Martí ha volgut denunciar que “aquest dijous s’assistia a un desplegament policial que forma part de tot allò que s’està veient.”

Martí
ha reiterat que estaven ells citats als jutjats per ser qui són i per intencions polítiques, assegurant que tenen diverses formes d’agafar a les 25.000 persones que van participar a la vaga i que no ho han fet.
Recordem que a aquestes cinc persones se les acusa de desordres públics. Totes les accions parlen del matí i no fan cap referència a la tarda.

PUBLICITAT