L’Ajuntament aprova definitivament els pressupostos pel 2024

L’Ajuntament ha aprovat definitivament els comptes pel 2024, que entraran en vigor l’1 de gener. El pressupost ha rebut els mateixos vots a favor que en la sessió plenària del novembre: els d’Esquerra, En Comú Podem i Junts. Tant PP com VOX s’han mantingut en el no. L’aprovació definitiva s’ha votat en un ple extraordinari i urgent on també s’han desestimat les al·legacions presentades per la CUP. 

PUBLICITAT

L’alcalde, Rubén Viñuales, ha manifestat que els del 2024 són “uns bons pressupostos”. Ha fet èmfasi que hi han aportat tots els grups municipals. Ha traslladat agraïment als partits que hi han votat a favor i ha incidit en la importància que puguin començar-se a executar a partir de l’1 de gener. 

La portaveu d’Esquerra Republicana, Maria Roig, ha explicat que el seu discurs no ha canviat. Ha insistit que aquest no és el seu pressupost, però que si que respon línies d’Esquerra  pel que fa a cohesió i sostenibilitat. Tot i afirmar que el pressupost presenta acords molt importants i millora la qualitat de vida dels tarragonins, ha lamentat la manca de participació ciutadana i la caiguda de projectes que des del grup consideren imprescindibles. Roig ha sigut ferma que “és un si fiscalitzant” i ha demanat transparència i que es facin les inversions pactades. 

Junts i En Comú Podem també han donat suport als pressupostos. El portaveu de Junts, Jordi Sendra, considera que s’ha aconseguit dibuixar un full de ruta atractiu i que el pressupost és “un pacte de ciutat en benefici de Tarragona”. El portaveu d’En Comú Podem, Jordi Collado, ha remarcat que el pressupost marca maneres de fer importants. Ha destacat aportacions del seu grup, com l’augment del pressupost de Serveis Socials. 

Per la seva banda, la portaveu del PP, Maria Mercè Martorell, ha argumentat que no poden votar a favor d’un pressupost que es basa en la pujada d’impostos, que elimina 1.500 places d’aparcament gratuït o que no resol problemes estructurals de l’Ajuntament. Martorell ha recalcat que són uns pressupostos continuistes i poc ambiciosos. 

VOX també ha votat en contra dels comptes. El portaveu, Javier Gómez, ha al·legat motius com la falta de partides per seguretat i pesca. 

PUBLICITAT