L’Ajuntament de Tarragona gestionarà el Palau d’Esports Catalunya

L’Ajuntament de Tarragona gestionarà de per vida el Palau d’Esports Catalunya de l’Anella Mediterrània un cop el ple municipal aprovi l’acord al qual ha arribat amb la Generalitat, que en mantindrà la propietat. Tot i això, el consistori hi ha de fer inversions per poder-lo utilitzar i això fa que a dia d’avui hi hagi una data perquè els clubs de la ciutat el puguin fer servir.

El Palau d'Esports
PUBLICITAT

La consellera d’Esports de Tarragona, Maria José López, va emfatitzar el treball tècnic que dur a terme amb l’objectiu d’obrir el pavelló el més prompte possible. L’equipament va ser la principal obra dels Jocs Mediterranis del 2018 amb un cost de 18 MEUR. No obstant, ha estat gairebé sempre tancat per problemes administratius.

El principal problema va ser que el Palau es va aixecar en terrenys municipals sense que hi hagués una cessió en favor de la Generalitat, permitent que un pavelló propietat del Govern es trobés en sòl de l’Ajuntament. Ara, després d’una regularització juridicopatrimonial del solar, ambdós elements es passaran a ser propietat de la Generalitat, que cedirà la gestió de l’equipament de per vida al consistori, només si és manté el seu ús esportiu. Igualment, a escala municipal es podran organitzar esdeveniments de diferents característiques.

L’ajuntament hi haurà de fer inversions per posar-hi parquet i cortines separadores per un cost previst d’uns 500.000 euros. De tota manera, el fet que enguany Tarragona no tingui uns pressupostos aprovats dificulta la seva posada en marxa, per tant, el consistori n’assumirà les despeses de manteniment i gestió, com ara serveis com el de neteja o seguretat.

PUBLICITAT