L’Ajuntament deixarà de recaptar 10 milions d’euros

L’Ajuntament de Tarragona calcula que deixarà de recaptar 10 milions d’euros arran de la crisi de la COVID-19. Aquests diners provenen d’impostos que s’han deixat de recaptar o de la baixada de taxes provinents de serveis que dona l’Ajuntament de la ciutat. El Conseller d’Economia, Jordi Fortuny, ha explicat que es treballa per trobar aquests deu milions d’euros, i ha recordat que el 2019 es va tancar amb un romanent de sis milions. A més ha garantit que es podrà fer front, de moment, a les despeses que té el consistori.

PUBLICITAT

L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha volgut destacar que el turisme, el comerç i la cultura són essencials per a la recuperació econòmica.

En aquest sentit ja es comencen a prendre mesures com incentius econòmics pel petit comerç amb ajudes de 300.000 euros pels lloguers, a més l’empresa d’aigües no els cobrarà l’aigua als comerços tancats i es destinaran 100.000 euros a entitats culturals, sobretot les que no tenen col·laboració amb l’Ajuntament. 

Des dels serveis socials s’ha adequat el funcionament de l’Institu de Serveis Socials a la situació permetent l’agilització dels tràmits, o reforçant personal en alguns sectors i han sorgit noves formes d’ajuda com les targetes moneder. 

PUBLICITAT