L’Ajuntament demana aturar el decret de menjadors escolars

El plenari de Tarragona ha aprovat una moció per demanar al Govern de la Generalitat que aturi el decret de menjadors. En la moció conjunta que han presentat la CUP, ICVEUiA i el PSC han explicat que aquest decret suposa un augment del tiquet del menjador i això suposarà que s’hagin de donar més beques, que els alumnes de secundària es quedin sense dret a menjador i no queden reflectits els centres d’educació especial. La Consellera de Serveis Socials, Ana Santos, ha assegurat que “el temps de menjador ha de ser educatiu”.

menjador escolar
PUBLICITAT

Davant això Jordi Fortuny, Conseller d’ERC, ha explicat que el Departament d’Educació ha obert el debat i ja està en contacta amb les AMPES.

A més Fortuny ha afegit que si es vol ajudar l’educació, eliminin la LOMCE. Amb tot plegat s’ha aprovat la moció per tots els vots a favor, excepte l’abstenció d’ERC. Ana Santos ha demanat a ERC i al PDeCAT que pressionin al Parlament per aturar aquest decret.

El decret

A través d’aquest decret s’estableix que quan entri en vigor les famílies, com es fa fins ara a través de les AMPES, deixaran de decidir les empreses alimentàries que donen el servei, i es farà per licitació. Això ha aixecat molta polèmica i un grup de pares i mares ja ha creat una plataforma SOS Menjadors Escolars.

PUBLICITAT