L’ajuntament destina 7.500€ a un estudi per millorar La Móra

Amb 12 vots a favor, 11 en contra i quatre abstencions el ple de Tarragona ha aprovat atorgar una subvenció de 7.500 euros als veïns i veïnes de La Móra per establir un full de ruta i realitzar millores al barri. Segons ha explicat el Conseller de Territori, Xavier Puig, es tracta de realització d’un pla per part dels veïns per fer millores al barri i que l’Ajuntament revisarà. Puig també ha defensat que l’altra meitat d’aquest pla el paguen els mateixos veïns, i ha volgut deixar molt clar que “això no exclou fer fulls de ruta de millora en altres barris de la ciutat”.

PUBLICITAT

El PSC i Ciutadans han retret al Govern que hi hagi dues versiones d’aquesta subvenció, i per això han votat en contra. Els dos partits de l’oposició han comentat que “en una reunió el Conseller d’Economia, Jordi Fortuny, va comentar que això era per l’estudi de la viabilitat de l’EMD, però ara deien que no”. A més des de Ciutadans, el seu portaveu, Rubén Viñuales, s’han demanat “per què comencen per La Móra” i el PSC, Sandra Ramos, ha etzibat que “és l’administració qui ha de liderar la planificació de la ciutat”.

Per la seva banda la CUP, que s’ha abstingut, han comentat que “no veuen clar què volen fer” i han demanat que es posi en marxa ja “l’1% del pressupost en polítiques participatives”. I Junts per Tarragona, amb vot favorable, ha dit que “no es pot anar en contra aquestes iniciatives”.

Davant tot això, Francesc Garcia, President de l’Associació de Veïns de La Móra, ha confirmat que no són diners destinats a l’EMD, sinó que “subvenciona part d’un estudi que està fent la UPC sobre les millores que s’han de portar a terme en aquest barri”. En aquest sentit ha mostrat la seva indignació pel debat que ha generat tot plegat.

El President ha comentat que un cop s’hagi fet aquest estudi miraran de negociar amb l’Ajuntament o l’entitat que correspongui aquestes millores.

PUBLICITAT