L’Ajuntament haurà de col·locar una bastida a la part restaurada als 70 de l’amfiteatre

Ja fa dies que l’accés a l’arena de l’amfiteatre està tancat perquè a la part restaurada als anys 70 havien sortit unes esquerdes i s’hi havia instal·lat uns testimonis. Ara, aquestes tres setmanes han pogut comprovar que les esquerdes s’estan obrint, i corre perill que caigui. Per això a la revisió d’aquest divendres s’ha decidit que calia una actuació d’emergència que es durà a terme des de dilluns mateix. Per això muntaran una bastida perquè si es mou la paret cap a fora, quedi parada. Mentrestant es duran a terme uns estudis per decidir l’actuació que es fa en els pròxims mesos. Joan Menchón, cap tècnic de Patrimoni, ha explicat com es durà a terme tot plegat.

PUBLICITAT

Aquests estudis tindran un cost de 50.000 euros i es pagaran a través d’una subvenció concedida pel Ministeri de Cultura i també una part posada per l’Ajuntament de la ciutat.

Begoña Floria, Consellera de Patrimoni, ha reiterat que no perilla la part romana de l’amfiteatre, sinó la part reconstruïda als anys 70, i que els espectacles del Tarraco Viva no perillen perquè es seguirà instal·lant l’estructura tubular per baixar a l’arena. Tot i això seguirà tancat al públic aquest accés i la visita a l’amfiteatre és gratuïta, perquè els visitants no poden accedir a la part de l’església visigòtica ni a l’arena.

L’estructura tubular que permet l’accés a l’arena estarà finalitzada de cara el Tarraco Viva.

PUBLICITAT