L’Ajuntament no reconstruirà, de moment, la suma càvea de l’amfiteatre

Ja fa dos mesos que l’Ajuntament de Tarragona va engegar les obres d’emergència a la suma càvea reconstruïda de l’amfiteatre per les afectacions dels aiguats. En aquest temps han pogut, per primer cop, descobrir l’estructura interior d’aquesta obra dels anys setanta.

suma cavea amfiteatre
PUBLICITAT

En aquestes actuacions l’equip tècnic ha demostrat la pobresa d’aquesta estructura, trobant que se sustenta amb terra moderna de poca qualitat i els aiguats havien generat esquerdes i el terreny no estava aguantant. Davant d’aquesta situació els tècnics han desmuntat ja tres metres dels aproximadament sis reconstruïts i continuaran fins que desaparegui. A més, Hermán Pinedo, conseller de Patrimoni de l’Ajuntament ha afirmat que de moment no es reconstruirà aquest element. Pinedo destaca que en aquest desmuntatge “no s’ha trobat cap element històric ni s’ha afectat l’estructura original”, a més recorda que “aquesta reconstrucció no era fidel al monument original”.

El futur de l’amfiteatre i la reconstrucció de la suma càvea passa ara pel pla director de l’amfiteatre que es redactarà aquest 2023. Les obres de desmuntatge acabaran abans de Nadal i han tingut un cost de 300.000 €. Un cop acabada l’actuació es retirarà la bastida i les escales provisionals, recuperant la passarel·la d’accés original al monument.

PUBLICITAT