L’Ajuntament presenta uns pressupostos mirant al futur

Així ha definit el Conseller d’Economia i Hisenda, Pau Pérez, els pressupostos que ha presentat aquest dilluns. Es tracta d’uns comptes amb la vista posada al futur, ja que pensen a fer tota una sèrie d’inversions en un marge de 4 anys. En total es volen invertir 52 milions d’euros fins al 2022. Això, segons ha explicat el Conseller, és gràcies al fet que “l’Ajuntament ja està sanejat i amb un endeutament xifrat per sota el 110%”.
El pressupost de l’any que ve serà de 157 milions d’euros, això representa un increment de l’1,9%, i es dedicarà a dotar de més recursos les àrees de serveis socials, ocupació, espais públics, educació, cultura, patrimoni, habitatge social, esports, turisme i el Pla de Biblioteques. Segons el Pau Pérez, inverteixen en les persones.

PUBLICITAT

Segons ha destacat el Conseller, aquest pressupost no està condicionat a la venda de patrimoni. Tot i això hi ha una reforma de l’edifici municipal que sí que està condicionada a la venda del patrimoni i també la construcció d’habitatge social destinat al lloguer.
L’aposta per la gratuïtat dels autobusos és important i també la millora dels espais públics. El pròxim mes de febrer s’incorporaran 3 autobusos articulats. També es fa un augment important en ensenyament, i cal destacar el canvi dels vehicles municipals que passaran a ser elèctrics o híbrids.

L’aposta: Lloguer social

La intenció de l’Ajuntament és construir 45 habitatges de lloguer social al llarg d’aquests 4 anys. Aquest bloc de pisos estaria situat en un solar davant el CAP Llevant, però la construcció d’aquests pisos està subjecte a la venda de patrimoni. S’ha de vendre un terreny que fins que no es vengui no es podrà dur a terme aquest projecte.

PUBLICITAT