L’Ajuntament vol rebre 12 milions d’euros dels fons europeus

L’Ajuntament de Tarragona ja ha fet passes endavant per optar als Fons Next Generation. A hores d’ara ja ha presentat set projectes i espera rebre 12 milions d’euros d’aquestes subvencions europees. D’aquests sis milions els té assegurats; tres han arribat per l’adquisició d’autobusos d’hidrogen i altres projectes de peatonalització, com l’ampliació de l’aparcament dissuasori Torroja, o la peatonalització del carrer Canyelles. Els altres tres milions els rebrà en breu i aniran destinats a la rehabilitació i la millora de l’accessibilitat del Fòrum de la Colònia.

PUBLICITAT

D’altra banda, han presentat projectes referents a turisme sostenible, amb relació a la renaturalització d’espais urbans i periurbans de l’Anella Verda, i també a la compra de llibres i l’obtenció de material escènic pel Teatre Tarragona. El pressupost total és d’uns 15 o 16 milions d’euros, i 12 són finançats per Europa, mentre la resta, el 30% aproximadament, ho ha d’invertir el consistori.

Apart de tot això l’Ajuntament també vol optar a altres convocatòries amb altres iniciatives. El fet de no tenir pressupost no té molta afectació, així com ha afirmat el Conseller de Serveis Generals, Jordi Fortuny.

Això es deu que la majoria de projectes ja s’estan executant, o s’hauran d’aprovar a través de modificatius de crèdit.

La data límit per tenir enllestits els projectes és a finals d’any del 2024. Amb tots es preveuen finançar així unes 20 iniciatives.

El Banc d’Espanya optarà a una d’aquestes subvencions

Pel que fa al projecte del Banc d’Espanya, i després de tota la polèmica que hi ha hagut amb els Fons Feder, des del consistori han anunciat que el presentaran a una convocatòria dels Next Generation. D’aquesta manera asseguren que es podria tirar endavant, i obtendria el finançament necessari. Fortuny ha reconegut que hauran d’afegir diners per afrontar la reforma, però no tants com amb el Feder. 

L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha dit que el projecte ja està tot fet, i, per tant, un cop s’aprovi i tinguin el finançament necessari ja es podrà començar.

PUBLICITAT