L’alcaldia de Ballesteros en perill

El PSC guanya les eleccions municipals a Tarragona en vots, però empata amb escons amb ERC. Els dos partits polítics han aconseguit set consellers a l’Ajuntament de Tarragona. Els socialistes perden així, a dos escons i ERC dobla els seus resultats passant de quatre a set.

PUBLICITAT

D’aquesta manera ara comencen les negociacions per assolir l’alcaldia de la ciutat. Després de 12 anys al capdavant de l’alcaldia de Josep Fèlix Ballesteros, candidat a la reelecció pel PSC, veu com perilla. Ballesteros demanava prudència i assegurava que estava disposat a parlar amb tots els partits excepte la CUP.

Per la seva banda Pau Ricomà, cap de llista d’ERC, celebrava els resultats i també assegurava que demostren que Tarragona vol un canvi.

Un dels partits que no aconseguia els seus objectius era Ciutadans. El partit esperava augmentar els quatre consellers que actualment tenia, però només ha aconseguit consolidar-los. Davant això, Rubén Viñuales, alcaldable per Ciutadans valorava els resultats i acusava la baixa participació dels resultats obtinguts, tot i que la participació va ser d’un 62,75%, més de sis punts per sobre de la del 2015.

Per la seva banda Junts per Tarragona aconseguia tres consellers. Dídac Nadal, el seu cap de llista, creia que eren uns resultats positius.

El PP perdia dos dels quatre representants que tenia actualment a l’Ajuntament de Tarragona, patint una forta baixada. En Comú Podem Tarragona ha doblat els seus resultats, passant de la consellera que tenia ICV-EUiA, als dos. Finalment la CUP mantenia els dos escons, però baixava en vots.

PUBLICITAT