L’Àliga reivindica la llibertat dels presos polítics durant la Baixada

L’Àliga de Tarragona ha mostrat la seva faceta més reivindicativa aquesta matinada quan, puntual a la seva cita amb la Baixada de l’Àliga, ha aparegut a les escales del Pla de la Seu guarnida amb un pom de clavells grocs al bec, fent una crida en favor de les llibertats col·lectives així com reivindicant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

PUBLICITAT

Des del col·lectiu de portadors s’assegura no s’ha volgut passar per alt el convuls moment polític que viu Catalunya. Malgrat que l’Àliga sempre ha apostat per mantenir-se en un espai de neutralitat política, els portadors consideren que l’empresonament dels líders polítics i socials de l’independentisme, així com l’exili de polítics, activistes i cantants va molt més enllà del debat sobre la independència, ja que es tracta d’una vulneració de les garanties més bàsiques de l’estat de dret.

D’altra banda, els portadors de l’Àliga, així com els seus acompanyants, han realitzat la Baixada lluint una samarreta groga amb un missatge a l’esquena on es podia llegir ‘Va per tu Dani’, en homenatge a l’aliguer Dani Grant, mort el passat 24 de gener.

Portador des de 1996, la sobtada pèrdua de l’aliguer el passat mes de gener va suposar el cop més dur que fins ara ha patit la família aliguera que, d’aquesta manera, ha volgut retre un homenatge pòstum al seu membre més carismàtic.

PUBLICITAT