L’anàlisi de sang, claus per la detecció del càncer de còlon

Aquest divendres es commemora el Dia Internacional del Càncer de Còlon, un tumor afecta de manera igualitària a homes i dones. El càncer de còlon té un programa de detecció per a persones de 50 a 69 anys, tot i que ara s’està incrementant en persones menors de cinquanta anys.

Pla mitjà de diversos professionals sanitaris fent una colonoscòpia preventiva dins del programa de detecció precoç del càncer de còlon. Imatge del 2 de juny del 2021 (horitzontal)
PUBLICITAT

El diagnòstic del càncer de còlon acostuma a ser tardà a causa de la poca identificació de la malaltia. Anna Lafuerza metgessa oncòloga del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, apunta que al Camp de Tarragona es detecten 700 casos cada any. La metgessa assegura que hem d’estar alerta dels símptomes.

Estar conscienciat de la malaltia, fer-se una anàlisi de sang anual i portar un estil de vida saludable són algunes de les propostes que fan els experts per poder detectar de manera ràpida aquest tipus de malaltia, que té una curació del 50%.

PUBLICITAT