L’Anella Mediterrania podria acollir activitat de tot tipus després dels jocs

El Pla d’Usos de l’Anella Mediterrania es perfila en dues propostes de model, realitzades a partir de l’estudi que han dut a terme membres de l’INEF, l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya. El primer model contempla que l’Anella Mediterrania tingui usos exclusivament esportius i que, en conseqüència, es gestionés a través del Patronat d’Esports, i la segona, que l’Anella acollís activitats i esdeveniments diversos, amb una coordinació d’una entitat. Aquesta, podria ser la Fundació Tarragona 2017, amb un canvi d’Estatuts. Joan Plana, representant territorial de l’Esport a Tarragona, explica que es descarta completament la gestió únicament privada.

PUBLICITAT

És important a l’hora d’escollir un dels models tenir en compte la qüestió econòmica. El manteniment estructural de l’Anella verda tindrà un cost d’uns 780.000 euros. El model esportiu es calcula que podria aportar uns 200.000 euros anuals, el que generaria un dèficit d’explotació de més de 500.000 euros. Per contra, el model més complex, es calcula que reduiria el dèficit fins els 90.000 euros aproximadament. En tot cas, la primera opció sembla la menys viable, tal com explica Andreu Camps, doctor en Dret i Catedràtic de Gestió Esportiva a l’INEFC:

La decisió es pendrà tenint en compte els incentius esportius, socials, econòmics i mediambientals, i sempre des d’una perspectiva d’equipament supramunicipal.

PUBLICITAT