L’antiga presó ja acull els Serveis Territorials de Justícia

El divendres 28 d’abril es va fer efectiu el trasllat dels Serveis Territorials de Justícia a l’antiga presó de Tarragona. Tot el personal està treballant a les instal·lacions de la nova ubicació i el ciutadà pot anar-hi a fer les gestions relacionades amb el Registre d’Associacions, el Registre de parelles de fet o els tràmits per a ser beneficiari de la justícia gratuïta. Els equips tècnics penals també hi són instal·lats i hi treballen amb normalitat, fent les reunions periòdiques amb els interns de medi obert o amb els penats que compleixen mesures de treballs en benefici a la comunitat.

antiga preso
PUBLICITAT

Previ al trasllat, es van haver de fer unes obres menors per adequar els diferents espais als usos d’oficina, que ara ocupen la planta baixa i un pis superior. Aquestes obres també han permès una obertura a la paret perquè l’edifici de l’antiga presó tingui comunicació directa amb els serveis socials penitenciaris, que fins ara ocupaven un immoble annex amb entrada pròpia. D’aquesta manera es facilitarà la coordinació dels serveis socials amb els equips d’execució penal, i es garantirà un millor servei.

Es tracta d’una ubicació provisional, concretament fins al 2027, que és quan s’haurà acabat la construcció del nou Fòrum de la Justícia i on llavors es traslladaran els Serveis Territorials juntament amb els òrgans judicials del partit judicial.

Els Serveis Territorials de Justícia a Tarragona es trobaven en un edifici al carrer Pare Claret, dels anys 70. Les instal·lacions d’aquest equipament presentaven problemes diversos, de goteres i baixants d’aigua, entre d’altres, que no permetien un treball i una atenció al públic òptims.

PUBLICITAT