L’Associació Contra el Càncer a Tarragona i la Fundació PortAventura, junts davant el càncer infantil

L’Associació Contra el Càncer de Tarragona i la Fundació PortAventura han impulsat una col·laboració en la qual sis famílies amb fills amb càncer han gaudit de totes les propostes de lleure de PortAventura World. Durant aquests dies les famílies s’han allotjat en règim de pensió completa a l’espai PortAventura Dreams Village i han tingut accés il·limitat a totes les instal·lacions de PortAventura Park i de Ferrari Land.

PUBLICITAT

Gràcies a aquests accessos, els petits al costat dels seus familiars, han pogut gaudir de totes les atraccions i l’oferta de lleure completa del parc. A més, han gaudit d’espais de joc i jardins, una sala polivalent i el camp de futbol Dreams Cruyff Court com a part de les instal·lacions del projecte social del Dreams Village.

Dreams Village és un projecte pioner a Europa que es marca com a objectiu incloure l’oci com a teràpia de recuperació i com a eina reparadora, ja que té un efecte positiu des del punt de vista psicològic. Un projecte que està alineat amb els valors i la missió de l’Associació Contra el Càncer, ja que una de les seves prioritats és oferir una atenció integral als pacients oncològics i als seus familiars.

L’Associació, a través de la Junta Provincial de Tarragona, ha finançat l’estada de sis famílies amb càncer infantil i vulnerabilitat socioeconòmica. Quatre de les famílies són de la província de Tarragona, una altra és de Múrcia i una de la província de Barcelona. Les edats dels més petits van des dels 5 als 10 anys.

El 2023 a Catalunya es van diagnosticar 16 casos de càncer per cada 100.000 en petits fins a 14 anys sent majoritaris els casos de leucèmia. El 2022 l’Associació va atendre a Catalunya 8.684 persones en més de 22.400 sessions. A la província de Tarragona es van atendre 486 persones en més de 2.300 sessions.

Per al president de l’Associació Contra el Càncer a Tarragona, Fede Adán, aquest projecte és “una mostra més de com, quan sumem esforços, millorem la vida de les persones amb aquesta malaltia. El càncer en general, i l’infantil en particular, provoca un impacte en les famílies en tots els àmbits i projectes com aquest milloren la seva qualitat de vida i permet la recuperació afectiva de les famílies”.

PUBLICITAT