L’Associació Contra el Càncer sol·licita que el càncer sigui una prioritat a Catalunya

L’Associació Contra el Càncer, l’entitat de referència en la lluita contra el càncer, ha pres la iniciativa en la demanda perquè el càncer sigui una prioritat indiscutible a Catalunya. Aquesta determinació s’ha manifestat en una sèrie de reunions mantingudes amb representants de tots els partits polítics que concorren a les eleccions del proper 12 de maig.  En aquestes trobades, els portaveus de l’Associació Contra el Càncer han presentat “Reptes i Prioritats per a la defensa de les persones enfront del càncer” a representants de PSC, ERC, JxCat, VOX, CUP, Comuns Sumar, Ciutadans i PP.

PUBLICITAT

“Reptes i Prioritats per a la defensa de les persones enfront del càncer” presenta una visió integral per a la gestió i el tractament del càncer a Catalunya, emfasitzant la necessitat de polítiques públiques orientades a millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament de la malaltia.

Entre els principis fonamentals destaca la importància de l’atenció integral a les persones amb càncer i a les seves famílies, incloent no només el tractament mèdic sinó també el suport psicològic i social. Aquesta perspectiva es basa en els principis de l’equitat i la igualtat d’oportunitats per a fer front al càncer. Entre els reptes i prioritats destaquen un pla integral de control del càncer a Catalunya, la  implementació d’un pla que cobreixi tots els aspectes del control de la malaltia, des de la prevenció fins al tractament i el seguiment. 

En aquestes trobades s’ha posat de manifest la necessitat imperiosa d’actuar amb decisió i coordinació per fer front a aquesta malaltia que afecta a milers de catalans cada any. L’Associació Contra el Càncer reafirma el seu compromís amb la causa i insta a tots els partits polítics a assumir la lluita contra el càncer com una prioritat inqüestionable en l’agenda política catalana.

PUBLICITAT