L’Aula de Teatre de la URV celebra 25 anys treballant i investigant

L’aula de Teatre de la URV compleix 25 anys i per això han decidit fer un seguit d’actes especials per celebrar-ho.

PUBLICITAT

En primer lloc han creat un programa d’ajuda a les arts escèniques del territori. Per això faran una tria d’una sèrie de projectes que es presentin per poder cedir el seu espai a un col·lectiu, donar-li suport tècnic i personal, i una ajuda econòmica de 1.000 euros. A més el col·lectiu seleccionat podrà presentar el seu treball a la Sala Trono. Aquesta selecció es farà a través de sis persones, quatre de l’aula de teatre, una de la Sala Trono i una altra de l’Ajuntament.

D’altra banda també es faran unes jornades de teatre i pedagogia amb especialistes en el tema durant dos dissabtes. La intenció és mostrar la importància del teatre en l’educació i també com a eina integradora.

Finalment es faran unes jornades de teatre i revolució i es presentaran 4 espectacles.
Joan Pasqual, responsable de l’Aula de Teatre de la URV, ha volgut destacar les sinergies que es creen a través d’aquesta iniciativa i també la importància del teatre per al nostre dia a dia.

Durant aquests 25 anys Pasqual ha explicat que han passat unes 1.500 persones per a l’Aula de Teatre, i que cada any almenys n’hi ha una cinquantena.
La Consellera de Cultura, Begoña Floria, ha volgut destacar el teatre com una eina de cohesió i que l’Aula de Teatre és “la punta de la llança en la investigació en el món escènic”.

Per acabar la Vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social de la URV, Cori Camps, ha remarcat la importància de l’Aula de Teatre per crear sinergies amb el territori, i també com un espai d’intercanvi dels col·lectius.

PUBLICITAT