L’Ebre, la font per diversos municipis del Tarragonès, l’Alt Camp i Baix Penedès

Municipis de l’Alt Camp, Tarragonès i Baix Penedès estan esforçant-se conjuntament per subministrar-se amb l’aigua del riu Ebre. Entre els municipis interessats hi hauria Alió, Aiguamúrcia, Bràfim, Puigpelat, Montferri, Rodonyà, Vila-Rodona, Vilabella, Masllorenç, el Montmell i Salomó. Però, el projecte no es descarta que s’obri a altres localitats de la zona. 

PUBLICITAT

El projecte està en una fase inicial. Tot i així, els diferents ajuntaments ja han tingut reunions amb el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), el Departament d’Acció Climàtica i l’Agència Climàtica d’Aigua (ACA), amb l’objectiu d’estudiar les necessitats de cada poble. Fins al moment, l’opció que està sobre la taula és la de fer una canonada des de Valls fins a Salomó, amb ramals a cada municipi. 

Segons els alcaldes de les localitats, més enllà dels tràmits administratius, el gran problema és el finançament de les obres. L’esperança principal és la Diputació de Tarragona, la qual està subministrant moltes infraestructures hidràuliques a la demarcació, amb l’eslògan “aquest és el mandant de l’aigua”.

PUBLICITAT