L’EMT impulsarà nous recorreguts i freqüències en les línies d’autobusos

L’Empresa Municipal de Transports impulsarà nous recorreguts i freqüències en les línies d’autobusos i modificarà algunes parades, un cop entri en funcionament l’intercanviador de Battestini. 

PUBLICITAT

En una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, la consellera de Mobilitat Sonia Orts ha explicat que les obres de Battestini estaran enllestides a finals d’aquest any i que paral·lelament s‘ha encarregat un estudi tècnic per veure si caldrà suprimir línies, modificar-me el traçat o crear-ne de noves. 

Pel que fa la flota d’autobusos, el plenari de l’Ajuntament aprovarà aquest dimecres una partida de 1’8 milions d’euros per comprar 6 vehicles híbrids. 

En l’actualitat pels carrers de Tarragona circulen 3 busos d’hidrogen, però el govern del PSC aposta perquè els futurs siguin elèctrics o híbrids. La idea és comprar 30 vehicles al llarg del mandat fins a finals del 2026 i renovar així gairebé la meitat de tota la flota.

Pel que fa a les zones d’aparcament regulat, Sonia Orts ha explicat els canvis a l’entorn de Joan XXIII i Parc Francolí que suposa disposar ara de 290 places blaves, 622 verdes i 920 taronges. Orts diu que es poden anar modificant en funció de les peticions veïnals i, d’altra banda, descarta la implantació de zones blaves i verdes a la Vall de l’Arrabassada i Tarragona 2. 

PUBLICITAT