L’enderrocament de la plataforma del Miracle inclosa als Next Generation

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat una sèrie de projectes relacionats amb medi ambient per aconseguir finançament a través dels fons Next Generation. Es tracta d’unes iniciatives que pretenen tirar endavant des d’ara i fins a l’any 2026.

PUBLICITAT

Aquestes actuacions s’enfocaran amb la renaturalització del Riu Francolí, ampliar la desembocadura del riu Gaià, recuperar zones erosionades de la finca del Pont del Diable, plantar arbres més resilients als incendis i cultius que puguin fer tallafocs i actuacions a les platges com el desmantellament de la plataforma del Miracle, renaturalitzar el parc del Rosselló, recuperar zones dunars de totes les platges de Tarragona i treure elements i estructures “que no tenen sentit”. Eva Miguel, Consellera de Medi Ambient, de l’Ajuntament de Tarragona, ha explicat que “per enderrocar la plataforma del Miracle no tenen una proposta concreta, i volen escoltar la ciutadania”.

Totes les actuacions té un pressupost total de més de tres milions d’euros. La Consellera ha admès que si no aconseguissin diners dels fons europeus ja “han creat un full de ruta” de totes aquelles actuacions que s’han de dur a terme durant els pròxims anys. Per tant, anirien sortint partides que donessin resposta a totes les actuacions.

Tarragona tindrà un Consell Municipal de Medi Ambient

És la primera passa que es durà a terme, perquè no es necessiten diners per tirar-ho endavant. Aquest Consell s’haurà d’encarregar de fiscalitzar aquestes actuacions que s’han de portar a terme. A hores d’ara estan treballant amb el reglament que el regirà. A partir d’aquí la resta de grups municipals ho han de valorar i passar-ho per ple. Esperen poder-lo activar durant aquests primers tres o quatre mesos de l’any.

PUBLICITAT