L’ensopegada de Ciutadans fa rècord a Tarragona

Aquestes eleccions municipals han sentenciat a Catalunya amb un 80% menys de vots de mitjana, la desaparició de Ciutadans. Situació similar a la viscuda a la resta de l’estat espanyol, fins al punt que la seva directiva ha decidit no concórrer a les eleccions generals convocades per Pedro Sánchez per aquest juliol.

Ciutat Residencial Ciutadans
Foto: Ciutadans
PUBLICITAT

Tot i això, a la demarcació de Tarragona, la formació taronja ostenta el rècord de percentatge de vots perduts amb un 89,2% menys respecte als comicis del 2019, el que suposen 25.510 paperetes perdudes. La marxa de la majoria dels representants municipals d’aquesta formació ha fet que perdi els 49 regidors amb els quals contava a diferents ajuntaments i es quedi sense cap representant.

A l’Ajuntament de Tarragona ciutat, han passat de ser la tercera força política a quatre regidors, a perdre’s tots amb només un 1,7% dels vots. A Reus perden els tres regidors aconseguint només un 1,1% de l’electorat.

La desaparició d’aquest espai polític ha beneficiat lleugerament al PSC que ha augmentat en poc més de 4.000 vots els seus resultats i amb força al PP i VOX que sumen entre els dos més de 20.000 sufragis.

PUBLICITAT