Les advocades reclamen una conciliació real

Aprofitant el Dia Internacional de la Dona Treballadora les advocades, des de l’Il·lustríssim Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, han reclamat l’aplicació de la correcta conciliació entre la vida professional i personal.

PUBLICITAT

Fina Méndez, Presidenta de la Comissió d’Igualtat de l’ICAT, ha explicat que a través del protocol establert a Catalunya pel Tribunal Superior de Justícia s’ha avançat, però encara queden coses per fer. La suspensió o no de judicis perquè la lletrada està de baixa, per exemple per maternitat, depèn de cada tribunal. Per això exigeixen la correcta aplicació d’aquest protocol i una conciliació real.

La Presidenta de la Comissió d’Igualtat ha comentat que en algunes ocasions hi ha advocades que acaben demanant algun company que agafi el seu cas, ja que no els volen suspendre el judici i no poden fer la feina així com voldrien. 

Diferents membres del Col·legi de l’Advocació de Tarragona han llegit el manifest unitari que demana la correcta conciliació i la igualtat entre homes i dones. 

PUBLICITAT