Les agressions a infermeres són encara una realitat

L’ajuntament de Tarragona va atorgar el passat divendres la Medalla de la Ciutat al Col·legi d’Infermeria aprovada durant el consell plenari. Tot i això el personal infermer no sempre rep el respecte que mereix. Els serveis jurídics del Col·legi han atès dues agressions a infermeres a la província en el que portem de 2021. Cal remarcar que aquestes agressions es donen per usuaris sense patologies mentals ni conductuals.

PUBLICITAT

Gerard Mora, secretari del Col·legi d’Infermeria de Tarragona, explica que normalment es donen perquè l’usuari no rep la resposta que ell volia o per manca d’informació. La majoria d’agressions es donen de forma verbal. Mora manifesta que, per aquest motiu, “hi ha moltes agressions que queden sense notificar per les mateixes infermeres”.

Mora remarca que “cap motiu justifica una agressió a un sanitari”. El servei jurídic del col·legi està preparat per tramitar aquests episodis quan es denuncien per part d’un professional col·legiat, però qualsevol persona que sigui testimoni ho pot denunciar al centre sanitari en el qual es troba.

PUBLICITAT