Les colles castelleres a punt per una temporada “normal”

L’any 2020 les colles castelleres de Tarragona acabaven de tornar als patis d’assaig, després de la seva aturada d’hivern, quan va arribar la pandèmia. A partir d’aquí poques actuacions, i pocs assajos han pogut fer. El passat 2021 començaven a veure la llum al final del túnel, i sembla que aquest 2022 serà molt diferent dels últims dos anys.

PUBLICITAT

Aquesta setmana ja s’ha pogut veure ambient a alguns patis d’assaig, i durant els pròxims dies els castellers i les castelleres de les quatre colles de Tarragona ompliran els seus locals. L’objectiu és poder tornar a agafar la dinàmica que tenien abans de la pandèmia, tot i que són conscients que la Covid-19 marcarà el ritme i tot allò que es pugui fer. Jordi Alomà, Cap de Colla de la Jove de Tarragona, ha explicat que ja tenen el calendari gairebé tancat, i esperen que es pugui complir. 

Per la seva banda els Xiquets de Tarragona també tenen el calendari organitzat i esperen que sigui molt semblant al del 2019, així ho afirma el Cap de Colla, Alfredo González.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau també tornaran en pocs dies al seu local. David Lobo, el seu Cap de Colla, reconeix que tornar a la dinàmica serà positiu, però encara no acabarà de ser “normal”. 

Si anem cap al Serrallo, els Xiquets del Serrallo, també tenen el calendari programat, i esperen que es pugui complir, com diu Nil Martínez, Cocap de Colla dels Xiquets del Serrallo.

Després de gairebé dos anys sense fer castells les quatre colles castelleres de Tarragona coincideixen que el treball de la canalla i els pisos superiors serà clau. Durant el 2021 ja hi han anat treballant, i han fet accions de captació de nens i nenes, però no s’ha pogut renovar i fer els canvis naturals que s’haurien realitzat en temporades sense pandèmia. 

Pel que fa a l’assistència i al retorn de la massa social a les colles castelleres tothom coincideix en dir que els preocupa que hi hagi menys gent, i per això volen engegar diverses iniciatives socials. Tot i això, són conscients que hi ha el grup dels que mai fallen que tornaran sense pensar-ho.

PUBLICITAT