Les comparses de Carnaval també s’impliquen en el Pride

Les comparses de Carnaval també participaran en el Pride el pròxim 15 de juny. En concret, i en representació de tot el Carnaval, ho faran Disc 45 i Colours Fantasy, les comparses guanyadores aquest 2024.

Foto: Alejandro Navarro
PUBLICITAT

 Durant la tarda, la marxa ‘L’orgull és nostre’, desfilarà per la Rambla Nova. Tot i que a la carrossa hi seran les estrelles del Pride, les comparses han col·laborat amb la cessió de la infraestructura. Sí que veurem les comparses actuar sobre l’escenari de plaça Corsini, ja que, en representació del Carnaval de Tarragona, obriran la gala de la nit. 

Sobre la relació entre el Pride i Carnaval, Dani Baelo, integrant de Disc 45 i futur Rei Carnestoltes 2025, ha explicat que és evident que hi ha punts comuns entre ambdues celebracions, ja que el Carnaval permet tothom expressar-se amb llibertat. Ha recalcat que en totes les comparses hi ha persones del col·lectiu i que, per tant, sempre recolzaran la lluita LGTBIQ+. Ha afegit que el Carnaval, al llarg dels anys, ha creat un espai segur per les persones del col·lectiu. 

Dani Baelo també ha insistit  que, per molt que el col·lectiu celebri la diversitat de manera festiva, no s’ha d’oblidar que el Pride neix de la reivindicació, ja que les persones LGTBIQ+ continuen patint discriminació. Considera que és hora “que tothom s’adoni d’una vegada que Tarragona és diversa”.   

PUBLICITAT