Les costes del Camp de Tarragona les preferides per les tortugues babaues per a nidificar

Les tortugues babaues, una espècie considerada en perill d’extinció i catalogada com a vulnerable, nidifica en les costes del Camp de Tarragona buscant la temperatura perfecta per a les cries.

Pla mitjà de membres de la Fundació CRAM en el moment d'alliberament de les tortugues careta. Fotografia cedida per la Fundació CRAM. Imatge del 29 de juliol de 2021 (Horitzontal).
PUBLICITAT

El període de nidificació i d’incubació dels ous coincideix amb el període estival dels humans i, per tant, el període on més pressió humana hi ha a les platges. La responsable de comunicació del Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM), Montse Pal, ha explicat les tres àrees sobre les que treballen des del centre:

Bé sigui per mortalitat natural o per l’acció dels éssers humans, de cada mil tortugues que neixen, només una arriba a l’edat adulta. És per això que des del CRAM es fa una crida a tenir cura d’aquesta espècie tant apreciada i es demana a la població avisar al 112 en cas de trobar-se amb algun exemplar o algun niu.

PUBLICITAT