Les domus romanes, protagonistes del 6è Tarraco Biennal

La 6a edició del congrés Tarraco Biennal se celebra a Tarragona aquest dijous i divendres. En aquesta ocasió està dedicat a les domus romanes. 

PUBLICITAT

Segons el catedràtic d’Arqueologia de la URV i coordinador de Tarraco Biennal, Joaquín Ruiz de Arbulo, “la casa romana és un element clau per entendre la romanització de la societat”. Així ho ha assegurat aquest dimarts al ‘Bon Dia Tarragona’. Ha detallat que durant el congrés es parlarà de com aquest tipus de casa es va anar adaptant a diferents realitats. S’estudiaran domus de Tarraco, però també de tot el Mediterrani. 

De Arbulo s’ha mostrat orgullós d’haver tirat endavant Tarraco Biennal, ara fa 12 anys. Ha recalcat que el congrés forma part d’un gran projecte conjunt que Tarragona comparteix amb altres ciutats d’origen romà que també van ser capitals provincials, com Còrdova, Mèrida o Cartago. 

Pocs dies abans de la commemoració del 23è aniversari de la declaració de Tarragona com a Patrimoni Mundial, Joaquín Ruiz de Arbulo ha valorat que manquen inversions i capacitat “d’anar a una” de les institucions. Ha reivindicat que actualment la ciutat no té museus, argumentant que el Museu Arqueològic fa anys que està tancat i el Museu de la Necròpolis presenta greus problemes.

Joaquín Ruiz de Arbulo ha estat el convidat d’aquest dimarts al Bon Dia Tarragona, amb Ricard Lahoz. Es pot recuperar l’entrevista sencera a la web de Ràdio Ciutat de Tarragona.

PUBLICITAT