“Les escoles de música no són extraescolars”

Les escoles de música i dansa estan tancades des de fa quasi dues setmanes amb les actuals restriccions del Govern de Catalunya. Tot i que al novembre, el Departament d’educació va reconèixer aquestes activitats com “no extraescolars” a les restriccions actuals no s’ha reconegut aquesta condició. Víctor Santapau, director del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, ha volgut manifestar que “aquestes activitats formen part del sistema educatiu“.

PUBLICITAT

Actualment les escoles de música estan fent en línia el seguiment de les classes, però Santapau assegura que “aquests tipus d’ensenyaments han de ser cent per cent presencials“. Les classes de dansa segueixen actualment el mateix model. Marc Pedraza, director de l’Escola de Ball Nou Ritme, explica que els seus alumnes “estan desanimats“. Aquest fet es demostra en què, de 80 alumnes que seguien les classes online, només queden 40.

El sector privat va fer arribar fa uns dies al conseller d’Ensenyament, el torrenc Josep Bargalló una dura carta mostrant la seva decepció, rebuig i malestar. Víctor Santapau creu que “la situació demana un to més lleuger per la negociació“, però entén la insatisfacció del sector.

Tots dos directors es mostraven esperançats de poder obrir les seves escoles el dilluns 25 de gener. Malauradament el Govern ha decidit ampliar les restriccions actuals fins al 7 de febrer.

PUBLICITAT