Les exportacions pugen un 25% a la demarcació al maig

Les exportacions pugen un 25% a la demarcació de Tarragona i continuen a l’alça aquest 2024. Una tendència que també es repeteix a la resta de províncies catalanes, excepte a Barcelona. De fet, Tarragona és la segona província on més augmenten les exportacions, per darrere de Lleida amb un 39,5%. A la província tarragonina el valor total de les exportacions supera els 1.100 milions d’euros.

qualitat de l'aire
PUBLICITAT

Si s’analitza el període acumulat des del gener, les exportacions pugen a Tarragona un 7,6%, fins als gairebé 3.900 MEUR. D’altra banda, les exportacions a nivell estatal també van augmentar un 15,8% més que al mes d’abril. Tot i això, des del mes de gener, les exportacions espanyoles van retrocedir un 3,5%.

Els sectors més exportadors són els productes químics, els béns d’equip i el sector de l’automòbil. Aquests tres sectors representen el 60% del total d’exportacions catalanes. Això sí, aquests sectors també van experimentar caigudes durant els primers quatre mesos, que ara capgiren la dinàmica aquest mes de maig.

PUBLICITAT