Les farmàcies reclamen poder vendre autotests sense recepta

Els diferents farmacèutics de Catalunya expressen que recentment han rebut molta demanda d’autotests d’antígens, especialment de joves que volen assistir a determinats esdeveniments. Actualment els farmacèutics disposen d’aquestes eines per dispensar-les amb prescripció mèdica, però demanen aprovar la modificació del decret llei que els hi permetria vendre-ho sense recepta.

Primer pla d'una dona fent-se un test d'antígens a la carpa situada davant l'Ajuntament de Tarragona en el cribratge per al personal municipal que ha de participar en el procés electoral del 14-F. Foto de l'11 de febrer del 2021 (horitzontal).
PUBLICITAT

Toni Veciana, president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, expressa “que la xarxa de farmàcies pot ajudar a aïllar positius en un moment com aquest de la pandèmia“. En altres països això ja es pot fer, Veciana expressa que “no entenen com pot ser un procés tan lent“.

A més des de la farmàcia comunitària mantenen que poden “oferir assessorament per fer servir els tests, interpretar els resultats i que fer en cas de resultar positiu”. Tot i això els autotests no servirien per fer el diagnòstic, motiu pel qual seria necessari fer-los servir cada 48 o 72 hores després d’un contacte positiu.

PUBLICITAT