Les graderies de l’amfiteatre, en perill

L’Ajuntament de Tarragona està estudiant enderrocar les graderies de l’amfiteatre romà  a causa del fort deteriorament que pateixen. L’espai és una reconstrucció que es va fer als anys 60 i 70 del passat segle. Aquest plantejament prové a causa d’un informe tècnic que alerta de diferents dèficits estructurals que van posar en risc la seguretat dels visitants. 

PUBLICITAT

Segons explica el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, s’està monitoritzant l’amfiteatre amb georadars per tal d’esbrinar si les vibracions causades pel pas de trens i vehicles està malmetent l’estructura. Serà d’aquí tres setmanes quan es tindran unes dades inicials que permetin determinar unes mesures futures. 

També s’ha afirmat que la part superior de la graderia reconstruïda serà enderrocada amb total seguretat, una zona que ja portava temps amb l’accés al públic tancat. El consistori ja ha senyalat que es planteja tirar a terra la zona refeta el segle passat perquè segons diu l’informe tècnic, els murs són inestables i podrien col·lapsar, suposant un perill pels ciutadans. Després de l’enderrocament d’aquesta graderia es consolidaria la graderia romana que hi ha sota. 

PUBLICITAT